Anders dan anderen. Bijzonder. Wie met psychische problemen kampt, weet hoe die het sociale leven beïnvloeden. Onze vrijwilligers ondersteunen je in het verlagen van drempels om contacten te leggen of er alleen op uit te gaan. Gewoon weer wat kletsen of iets leuks doen met een ander, zonder zorgen of betutteling.

Vriendendienst Op Stap bemiddelt tussen mensen die door langdurige psychische problemen in een klein wereldje leven en mensen die midden in de samenleving staan. Wij geloven in de kracht van het contact. Twee mensen kunnen altijd meer dan één!

“Ik hoefde me niet mooier voor te doen dan ik ben. Als ik me niet happy voel, dan mag dat. Een vrijwilliger is géén hulpverlener; er moet niks.”

Mogelijkheden

Ieder contact begint met een klik tussen mensen. Tijdens een intakegesprek vragen wij naar jouw motivatie. Bijvoorbeeld: Waarom zoek je een maatje, Waar moet een vrijwilliger rekening mee houden? Wij gaan voor jou op zoek naar een passend maatje. (En dat kan heel divers zijn.)

Na een geslaagde persoonlijke kennismaking maak je samen afspraken. Je ziet elkaar gemiddeld één keer per week.

 

Aanmelden of meer informatie

Wil je weer onder de mensen komen? Je kunt contact opnemen met 026-3272266, via mail of vul het formulier in op onze contactpagina.