Stappenplan: van aanmelding tot afsluiting

Als wij jouw aanmelding ontvangen voor een maatje, willen wij graag met jou kennismaken om te kijken of wij wat voor jou kunnen betekenen. Daarnaast willen wij natuurlijk een passende match voor jou vinden. Daarom vindt er na een aanmelding altijd een intakegesprek plaats.

Intake
Bij een intake ga jij in gesprek met een coördinator van Maatjes Regio Arnhem. In dit gesprek vragen wij naar jouw motivatie. Dit doen wij aan de hand van een intakeformulier. Hier staan vragen op als: Waarom zoek je een maatje? Waar moet een vrijwilliger rekening mee houden? Wat is het doel van het maatjes contact? Dit intakeformulier noemen wij ‘Mijn Plan Ons Plan’, omdat het uiteindelijk jouw plan is. Na de intake krijg je dit plan dan ook per post opgestuurd. Je kunt kijken of deze klopt en je stuurt een getekend exemplaar terug.

Match
Nadat we het “Mijn Plan Ons Plan” van jou retour hebben, gaan wij op zoek naar een maatje. We zoeken een maatje die bij jouw wensen en talenten past. Wanneer we een maatje gevonden hebben plannen we een kennismaking. Tijdens dit kennismakingsgesprek kijken jij en je maatje of jullie in eerste instantie een klik hebben. Ook maken jullie afspraken voor het vervolg van het maatjescontact. Bijvoorbeeld hoe vaak en op welke dag iemand langs komt (maximaal 1x in de week) Bij het gesprek kan iemand van Maatjes Regio Arnhem bij aanwezig zijn, maar dit hoeft niet.

Evaluatie
Na de kennismaking start het maatjes contact. Tijdens het maatjestraject worden er evaluatiegesprekken gepland. In deze evaluatiegesprekken kijken we samen met jou en je maatje of er nog een klik is, of jullie nog aan jouw doelen werken en of deze nog kloppen. Ook bespreken we hoe het gaat met de voortgang, hoe lang het maatjescontact nog nodig lijkt en eventueel hoe jullie kunnen toewerken naar een afsluiting.

Afsluiting
Na maximaal een jaar nemen jij en jouw maatje afscheid van elkaar. Als het goed is hebben jullie samen gewerkt aan de doelen die jij bij het intakeformulier samen met de coördinator hebt opgesteld, en kun je nu weer alleen verder. Afscheid nemen is vaak niet makkelijk, daarom is dit onderwerp ook teruggekomen bij de evaluatiegesprekken. Samen met jouw maatje en de coördinator kijk jij hoe jullie het contact op een goede manier afronden/-bouwen.

Wil je dit thuis nog eens rustig doorlezen? Download dan het stappenplan in pdf

Of ga terug naar de homepagina