Ik wil een maatje:

Mantelzorgondersteuning

Je zorgt voor je partner, vader of moeder, een ander familielid of misschien wel voor je buurvrouw of vriend. Het geven van veel, soms intensieve zorg en aandacht valt niet altijd mee. Niet alleen de wereld voor diegene waarvoor je zorgt wordt kleiner, maar die van jezelf ook. Onze vrijwilligers ondersteunen je in de zorgtaak en helpen je wereld weer groter maken.

Door de ondersteuning van een vrijwilliger krijg jij weer momenten voor jezelf. En heel gek: onze ervaring is dat diegene die verzorgd wordt het vaak prettig vind om exclusief persoonlijke aandacht te krijgen van iemand anders. Iemand die graag luistert naar verhalen, hoe vaak ze ook herhaald worden. Iemand die naar foto’s blijft kijken alsof hij ze voor het eerst ziet.

“Ik ben dolgelukkig met het maatje voor mijn man. Door zijn komst kan ik met een gerust hart met vriendinnen wat leuks doen of zo iets simpels als naar de kapper gaan.”

Mogelijkheden

Ieder contact begint met een klik tussen mensen. Tijdens een intakegesprek vragen wij naar jouw motivatie. Bijvoorbeeld: Waarom zoek je een maatje, Waar moet een vrijwilliger rekening mee houden? We zoeken een maatje die bij jouw wensen en talenten past.

Na een geslaagde persoonlijke kennismaking maak je samen afspraken. Je ziet elkaar gemiddeld één keer per week.

Aanmelden of meer informatie

Wil je ook met een gerust hart de deur uit kunnen? Je kunt contact opnemen met 026-3272266, via mail of vul het formulier in op onze contactpagina.