Je zorgt voor je partner, vader of moeder, een ander familielid of misschien wel voor je buurvrouw of vriend. Het geven van veel, soms intensieve zorg en aandacht valt niet altijd mee. Niet alleen de wereld voor diegene waarvoor je zorgt wordt kleiner, maar die van jezelf ook. Onze vrijwilligers ondersteunen je in de zorgtaak en helpen je wereld weer groter maken.

Door de ondersteuning van een vrijwilliger krijg jij weer momenten voor jezelf. De vrijwilliger is er ter ondersteuning van de mantelzorger. En heel gek: onze ervaring is dat diegene die verzorgd wordt het vaak prettig vindt om exclusief persoonlijke aandacht te krijgen van iemand anders. Iemand die graag luistert naar verhalen, hoe vaak ze ook herhaald worden. Iemand die naar foto’s blijft kijken alsof hij ze voor het eerst ziet.

“Ik ben dolgelukkig met het maatje voor mijn man. Door zijn komst kan ik met een gerust hart met vriendinnen wat leuks doen of zo iets simpels als naar de kapper gaan.”

Mogelijkheden

Het bieden van Mantelzorgondersteuning is maatwerk. Belangrijk in dit contact is dat de mantelzorger en de vrijwilliger ook nauw contact met elkaar hebben. Tijdens een intake wordt gekeken of de deelnemer bijvoorbeeld wel in staat is om contact te hebben met de vrijwilliger en een gesprek te voeren. We kijken samen wat er passend is en wat de mogelijkheden zijn.

Aanmelden of meer informatie

Wil je ook met een gerust hart de deur uit kunnen? Je kunt contact opnemen met 026-3272266, via mail of vul het formulier in op onze contactpagina.