Zoek jij betekenisvol vrijwilligerswerk en wil je jezelf inzetten voor een ander? Al met een paar uur in de week maak jij het verschil! Maatje zijn is uitdagend en dankbaar werk.

Samen met een deelnemer zoek je naar zijn of haar mogelijkheden. Soms ben je praktisch ondersteunend, dan weer bied je een luisterend oor of onderneem je samen activiteiten. Met jouw ondersteuning help jij mensen weer een stapje verder. Het is belangrijk dat er een klik is en er een vertrouwensband ontstaat tussen jou en de deelnemer. Daarom zoeken we mensen die zich voor minimaal een jaar willen inzetten.

“Mijn toegevoegde waarde als maatje zit er vooral in dat ik er, op dat bepaalde moment, gewoon ben voor mijn deelnemer. Wat we samen doen, doet er eigenlijk veel minder toe.”

Je staat er natuurlijk niet alleen voor!

De professionals van Maatjes Regio Arnhem begeleiden jou als maatje. Als nieuwe vrijwilliger bij Maatjes Regio Arnhem volg jij een basistraining. Daarin krijg jij handvatten voor het werken aan een doel met deelnemers en leer je hoe om te gaan in verschillende situaties. Naast deze basistraining biedt Maatjes Regio Arnhem nog meer trainingen en bijeenkomsten die jij bij kunt wonen.

Iets voor jou?

Wil jij iets betekenen voor een ander? Neem dan contact op met 026-3272266, via mail of vul het formulier in op onze contactpagina.