Als je ernstig of langdurig ziek bent voelt het soms alsof alles draait om ziek zijn. Het kan voelen alsof je zelf uit beeld raakt, je ziekte domineert. Tijd om dat te doorbreken. Tijd voor een maatje van Maatjes Regio Arnhem. Onze vrijwilligers kijken voorbij de ziekte en samen ondernemen jullie dingen die nog wél mogelijk zijn.

Een maatje loopt een stukje van jouw weg met je op. Een stukje van gemiddeld éen dagdeel per week. Contact van mens tot mens. Je kunt je verhaal delen zonder bang te hoeven zijn de ander te belasten, of samen activiteiten ondernemen en plezier maken.

“Ik weet niet beter dan dat ik ziek ben en heb mijn verhaal vaak  vertelt aan hulpverleners. Zij knikken een beetje als ik zeg hoe ik me voel en bepalen vervolgens hun behandeling. Met mijn buddy is het heel anders: persoonlijker en vooral gelijkwaardig.”

Mogelijkheden

Ieder contact begint met een klik tussen mensen. Tijdens een intakegesprek vragen wij naar jouw motivatie. Bijvoorbeeld: Waarom zoek je een maatje, Waar moet een vrijwilliger rekening mee houden? Wij gaan voor jou op zoek naar een passend maatje. (En dat kan heel divers zijn.)

Na een geslaagde persoonlijke kennismaking maak je samen afspraken. Je ziet elkaar gemiddeld één keer per week.

Aanmelden of meer informatie

Wil je ook met iemand in contact komen die voorbij jouw ziekte kijkt? Je kunt contact opnemen met 026-3272266, via mail of vul het formulier in op onze contactpagina.