Ben je niet op zoek naar een maatje voor de langere termijn? Of hoeft iemand niet regelmatig langs te komen? Maar heb je toch een hulpvraag? Dan is onze dienst ‘Activerende Ondersteuning’ wat voor jou. Een maatje ondersteunt jou tijdelijk bij de meer (korte) praktische vragen.

Denk bij Activerende Ondersteuning aan samen zoeken naar passende dingen om te ondernemen, activiteiten om meer mensen leren kennen, oefenen in reizen met Openbaar Vervoer of helpen bij de maaltijden. Elke aanvraag is maatwerk en we denken graag met je mee. Een maatje komt eventueel naast de inzet van een hulpverlener.

“Ik wilde er wel op uit, maar ik durfde het niet. Hierdoor zat ik vaak alleen thuis. Met behulp van een maatje van Activerende Ondersteuning oefende ik met reizen. Ik reis nu zelfstandig met het openbaar vervoer en ik kom daardoor weer meer onder de mensen.”

Mogelijkheden

Ieder contact begint met een klik tussen mensen. Tijdens een intakegesprek vragen wij naar jouw motivatie. Bijvoorbeeld: Waarom zoek je een maatje? Waar moet een vrijwilliger rekening mee houden? Wij gaan voor jou op zoek naar een passend maatje. (En dat kan heel divers zijn.)

Na een geslaagde persoonlijke kennismaking maak je samen afspraken. Je ziet elkaar gemiddeld één keer per week.

Aanmelden of meer informatie

Wil je graag weer dingen ondernemen? Je kunt contact opnemen met 026-3272266, via mail of vul het formulier in op onze contactpagina.